Punaisen taivaan takana

Kalevalassa Ilmarinen takoi taivaankantta ja synnytti samalla  aamuruskon ja iltaruskon. Voi ollakin, mutta kiitos joka tapauksessa sille jolle kunnia kuuluu ilmakehästä. Sen molekyylien ansiosta pystymme näkemään taivaan värit. Ilman ilmakehää taivas olisi musta. Eri väreillä on erilainen aallonpituus ja näemme värit sen mukaan, miten suoraan tai viistosti auringon säteet  säteilevät. Punaisella värillä on muita pitempi aallonpituus ja se näkyy meille viimeisenä kun aurinko laskee.

Viime viikolla taivaalla oli hienoja punaisia valoilmiöitä. Kuvissa on VillaHevin pihasta eri aikoina otettuja taivaskuvia. Eihän niitä voi olla kuvaamatta! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>