Suomalaisen kulttuurin päivä

Kalevalan päivää on juhlittu 1800-luvulta asti ja aika pitkään se on jo ollut liputuspäivä, ja sen se ansaitsee!

Olen monta kertaa kertonut juttuja suomalaisesta kulttuurista ulkomaisille vieraillemme, matkailijoille Saksasta, Venäjältä, hollannista ja niin edelleen. Hyvät hykkyrät sitä ihmetystä ja riemua, mitä hollantilaiset mökkiasukkaat kokivat saunomiseen liittyen. Alkuun kuulemma jännitti että miten tässä käy, kun pitää niin kuumaan mennä. Sitten sauna olikin the best of the best.

Sama saksalaisten kanssa – vieraskirjassa on hienoa kuvitusta sekasaunomisesta kavereiden kanssa. Ja miten tyynellä ilolla, superleveällä hymyllä varustettu kiinalainen vieraamme suhtautui saunaan ja uimiseen railakkaan raikkaassa järvivedessä!

Pilkkiminen aurinkoisella jäällä, kipuaminen Neitvuoren huipulle säässä kuin säässä, lohen loimuttaminen laavun tulilla, Mikkelin tori, siinä niitä juttuja, jotka saavat turistin iloiseksi.

Toki matkailijat arvostavat myös kulttuurikohteitamme, museoitamme ja kartanoitamme. Vierailuista niistä he mainitsevat: Tertti, Vehmaa, Kenkävero, Kuninkaan kartano, kaikki hienoja ja käymisen arvoisia! Jotkut keskustelevat enemmänkin, Suomi ylipäätänsä kiinnostaa.

Tänä talvena täällä on käynyt kotimaan matkalaisia- ja voi todeta, että toden totta suomalaiset jutut ovat se juttu myös heille. Avannossa on joka porukasta aina muutama innokas viihtynyt joskus parikin kertaa päivissä. Saunat lämpiävät ahkerasti, talvigrillausta harrastetaan, laavulla keitellään kahveja. Lumi ei haittaa, viileä sää ei haittaa. Sitäpaitsi, nyt on ihan lämmin. Keväinen aurinko paistaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>