Kestävä matkailu

Tavoitteena kestävä matkailu. Muutama vuosi sitten hankimme Visit Finlandin matkailuyrityksille sopivan LaatuTonni – diplomin. Perhon koulutus ja oma arviointi, dokumentointi ja tulevaisuuden suunnittelu antoivat paljon eväitä siihen, miten haluamme toimintaa kehittää: mitä pitää vielä rakentaa, miten aluetta kehitetään, miten asiakkaat otetaan vastaan ja miten heidän lomaansa arvostetaan. Olimme alusta alkaen miettineet muutaman asian kestävän kehityksen näkökulmasta hyvin, esimerkiksi huviloiden maalämpöpumput. Mutta tarkempi kestävän matkailun tarkastelu on vielä puuttunut. Pieniä siemeniä on istutettu, kuten sähkökäyttöisten laitteiden hankinta bensamoottorin sijaan. Tässä isännän tunnelmia sähköperämoottorista:

Tein koeajolenkin Syysjärven isolle selälle. Ilokseni huomasin että kalasääskipariskunta oli palannut maljapesäänsä. Matka kesti puolitoista tuntia ja akun kapasiteetista käytin 300-400w ajotehoilla noin puolet. Tein kokeeksi muutaman kiihdytyksen; nopeus ei paljoa muuttunut mutta ajoaika lyheni merkittävästi. Syysjärvi on sopivan kokoinen ja monipuolinen järvi sähköperämoottorilla tutkittavaksi.

Bensattomien veneilyreissujen lisäksi matkamme kohti kestävän matkailun edistämistä on alkanut tänä kesänä. On aika perehtyä tarkemmin VillaHevin kestävään tulevaisuuteen Business Finlandin Sustainable Travel Finland – ohjelman avulla. Kestävä matkailu innostaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>